Home

Rejser

Slægtsforskning

Andre emner

Vores ferie i Dresden juni 2006.                    

( Ved tryk på F11 knappen får du fuld skærm. Ses bedst i skærmopløsning 1024x768 )                                 

 

 

 

Den genopbyggede Frauenkirche. Tæt på afslutningen af 2. verdenskrig; natten mellem d. 13. og 14. feb. 1945, angreb 1000 allierede fly Dresden. Hele den centrale historiske del af Dresden blev ødelagt og brændte i 5 dage. Omkring 50.000 mennesker omkom. Mange af de historiske bygninger er blevet genopbygget i DDR tiden men Frauenkirche som var symbolet på bombardementet er først blevet genopbygget efter genforeningen og var netop indviet kort tid før vi var der.

 

Frauenkirche indvendig. Man ser alteret og orglet. Kirken er usædvanlig ved at have kvadratisk grundflade. Det nuværende udseende fik kirken i 1726 men den  første kirke på stedet stammer fra 1100 tallet.

 

Da man startede genopbygningen i 1990 var kirken en ruinhob bortset fra koret som man ser her med de sorte sten og så et af hjørnetårnene, de stod tilbage med de røgsværtede mure.

 

I forbindelse med kirken var et udstillingslokale hvor man kunne se hvordan Dresden så ud før bombardementet. Her er reklamen for udstillingen som viser området omkring kirken før bombardementet.

 

Semperoperaen fra 1840 som også ligger i centrum og blev ødelagt af bombardementet. Den blev genopbygget i DDR tiden og stod færdig i 1985.

 

Elben med den Brühlske Terrasse og med Frauenkirche og Albertinum bygningen i baggrunden; set fra Augustusbrücke.

 

Elben set mod vest. Billedet er taget fra en af de mange cafeer der ligger ud til floden.

 

Theaterplatz. Man ser den katolske katedral og til højre slottet som var residens for de saksiske konger.

 

Saksisk Schweiz. Udsigt fra fæstningen Köningsstein. Det er Elben man ser.

 

Saksisk Schweiz. Udsigt fra Basteiklipperne.

 

Vi boede på et hotel som ligger i Radebeul en forstad til Dresden, den ligger 7 km. mod vest. I dette område var der mange vinmarker, Dette billede er fra det statslige vinslot Wackerbarth.

 

Her er vi i den kendte porcelænsby Meissen. Billedet er taget fra borgen Albrechtsburg. Borgen var fra 1710 til 1863 porcelænsfabrik. Her var man de første uden for Kina som var istand til at fremstille porcelæn.

 

Torvet i Meissen, byen havde fuldstændigt undgået ødelæggelser under krigen.

 

I den weekend vi var der holdt vinbønderne i området vinfestival, så i vinmarkerne var der musik og mulighed for at købe pølser og vin. Her en vinmark lige bag ved hotellet.

 

I DDR tiden blev der gjort meget lidt for at vedligeholde veje og pladser så derfor var der overalt ikke mindst i centrum af Dresden byggearbejder igang.

 

Zwinger paladset bygget i 1710 var oprindeligt kongens orangeri og festplads. Det bruges nu til museum og udstillinger.

 

På Elben sejler disse næsten hundrede år gamle udflugts hjuldampere. De har fået installeret oliefyrede dampkedler og er utroligt flot vedligeholdt.

 

Broen Blaues Wunder fra 1893 et par km. øst for Dresden er et teknisk mesterværk for sin tid. Den skulle som de andre broer i Dresden have været sprængt i luften af SS tropper i krigens sidste tid, men en lokal beboer reddede den ved at skære tændkablerne over.

 

Den Brühlske Terrasse og de historiske bygninger set fra en udflugtsdamper.

 

På et central sted i byen (Altmarkt); Et levn fra DDR tiden det obligatoriske kulturpalads.

 

Den obligatoriske mosaik frise på kultur paladset som har fået lov til at overleve de nye forhold.

 

Tilbage

 Opdateret d. 18. sep. 2011


WWW.rosendalolsen.dk