Vores ferie i Thailand januar 2006.

( Ved tryk på F11 knappen får du fuld skærm)

Home

 

Rejser

 

Slægtsforskning

 

Andre emner

I uge 3 og 4 i 2006 var vi på ferie i Thailand, vi var først 4 dage i Bangkok derefter var vi 3 dage i Chiang Mai og tilsidst 4 dage i Hua Hin. Under opholdet i Bangkok besøgte vi River Kwai broen. Medens vi var i Chiang Mai besøgte vi den gyldne trekant. De steder vi besøgte er markeret med en rød prik.

 I Bangkok boede vi på Marriott Resort, dette hotel, som ligger lige ned til floden lidt udenfor det egentlige bycentrum, har en meget flot have, det har også sin egen lille havn, hvorfra der hvert kvarter sejler en båd ind til Taksin broen, hvorfra der afgår vandsporvogne og højbane. Sejlturen tager 10 min.

Udsigt fra hotellets "havn" ind mod centrum, helt til venstre skimtes en af hotellets 3 restaurantskibe, derudover ses hotelbåden og nogle tungt lastede flodpramme. Som det også ses på billedet er byggeaktiviteten overalt meget høj.

Udsigten fra vores værelse, det røde tag er hotellets anden fløj, nede i det grønne ligger der en meget flot swimmingpool.

Et af stoppestederne for vandsporvognen (River city). Vandsporvognen er de lave spidse både man ser i forgrunden.

Fra parken Fort Phra Sumen i bydelen Dusit i den nordlige del af byen, manden i den røde skjorte er vores guide. 

 Udsigt fra den samme park, broen er helt ny, den figurerer ikke på bykortene.

Fra en sejltur på Klongerne, som er en bydel øst for byen som er tilgængelig fra et kæmpenet af kanaler, her ses et typisk hus.

Fra Royal Grand Palace, et stort område med templer og kongepaladser, som blev påbegyndt i år 1782 , hvor Bangkok blev udnævnt til residensby. Idag bor Kongen et andet sted i Bangkok.

Et andet område af Royal Grand Palace. 

 Også fra Royal Grand Palace.

 

 Man ser her vores hotel i Bangkok med "havnen" og 2 af hotellets restaurantskibe, de sejlede om aftenen på floden i nogle timer medens man spiste. Vi boede i et af værelserne under det røde tag til højre.

 

På vej med hotelbåden til Taksinbroen, i vandet kan man se de store mængder af vandhyacinter som findes i floden, faktisk noget af et miljøproblem. 

 

 Her en af de meget berømte Longtailboats, de fungerer som en slags taxier på floden og de findes overalt i Thailand, hvor der er vand. Det er en smal fladbundet pram med en gammel bilmotor ophængt i et drejeligt led. Propellen sidder for enden af det lange rør. Ved hjælp af et håndtag foran kan motor og propel bevæges i alle retninger. Disse både er forøvrigt brugt i James Bond filmen: "Manden med den gyldne pistol".

 

Her ses motoren i en Longtailboat, det er altid dieselmotorer. I Bangkok var den altid med turbolader, det mindskede støjen en del, da der jo altid er fri udblæsning.

 

 Fra Wat Arun tempel komplekset i Thonburi bydelen, det stammer fra ca. 1800 tallet. 

 

 Udsigt fra Wat Arun templet ind over den gamle bydel med Royal Grand Palace.

 

 Fra Wat Pho templet med den 46 m. lange forgyldte liggende Buddha figur.

 

 Fra et marked for tørrede fisk som ligger tæt ved Wat Pho templet, stanken var ubeskrivelig.

 

ØK's gamle hovedsæde i Bangkok, det ligger lige ud til floden. 

 Fra hallen i et af Bangkoks fineste hoteller: "Oriental Hotel" der er adgang forbudt for rygsækturister. Hotellet blev grundlagt af 2 danske flådekaptajner omkring 1865 og senere overtaget af H. N. Andersen og ØK. Det ligger lige ved siden af ØK's hovedkvarter og prisen for et værelse er ca. 10.000,- Kr. pr. nat.

Et parti fra Thanon Charoen Krung som ligger tæt ved River City.

Fra det flydende marked i Damnoen Saduak 110 km. vest for Bangkok, det var nu mest for turister.

 Fra krigsfange museet ved River Kwai broen, de omkring 30.000 krigsfanger boede i hytter som denne under meget elendige forhold. Derudover arbejdede ca. 200.000 indfødte på broen.

 Krigsfangekirkegården ved River Kwai her er gravsten for de 16.000 døde fra England, Australien, Holland samt en enkelt dansker. Udover krigsfangerne døde ca. 100.000 af de indfødte under bygningen af broen.

 River Kwai broen, den blev bombet af amerikanerne med specielle fjernstyrede bomber, de 2 nærmeste kantede fag er nye som er lavet af thaierne efter krigen.

 Fra Hotel Marriott's have

Parti fra en gade i Chiang Mai, her som mange andre steder i Thailand er der store billeder af den kongelige familie, som bliver betragtet med stor ærbødighed og det er meget ildeset, at man taler dårligt om kongefamilien.

 Udsigt over den centrale del af Chiang Mai fra vores hotelværelse (Chiang Mai Plaza).

Fra et af de buddhistiske tempelkomplekser i Chiang Mai. De fleste templer indeholder også munkeklostre og forskellige former for skoler. Bygningen vi ser i baggrunden er et buddhistisk universitet, vi var inde i et klasselokale for at overvære undervisningen. Munken vi ser her, er en af lærerne på universitetet som har en fritime. Iøvrigt må munkene ikke berøres af kvinder, derfor er der i templerne nogle særlige procedurer, når kvinder skal give offergaver til munkene.

Thaierne er meget dygtige til at anrette maden på festlig vis, her ses hvad de kan få ud af en gulerod. 

 På et kulturcenter i Chiang Mai, hvor vi prøvede forskellige nordthailandske egnsretter, her så vi optræden af forskellige bjergstammer, bl.a. af denne kvinde.

Kulturcentret lå lidt udenfor byen, for at komme derud kørte vi sammen med vores guide i denne Tuk-Tuk. 

På bilturen til den gyldne trekant så vi mange af disse rismarker. 

Frokost i den Gyldne Trekant, det er Burma vi ser på den anden side af vejen. 

Mekongfloden; den højre flodbred er Laos og den venstre er Burma, bygningen med det røde tag er et stort casino, hvor Burma prøver at tjene fremmed valuta. Børnene er klædt i en af bjergstammernes dragter, de tjente til livets ophold ved at blive fotograferet sammen med turisterne.

 Et skib på Mekong floden, som sejler med teaktræsstammer.

 Mae Sai er en by der ligger på grænsen mellem Thailand og Burma, tæt på den gyldne trekant, floden som går under broen nederst i billedet danner grænsen.

 I nærheden af den gylde trekant besøgte vi også nogle bjergstammesamfund, disse lever delvis udenfor det etablerede samfund, deres dragter er meget farvestrålende.

Fra indgangen til Wat Phrathat Doi Suthep templet som ligger på en bjergtop udenfor Chiang Mai. Pick-Up'en er udover Tuk-Tuk'erne stort set den enste form for offentlig transportmiddel i Chiang Mai.

 En typisk gade i den gamle bydel i Chiang Mai.

Hua Hin er et af de første feriesteder i Thailand, her ses den meget flotte colonial style banegård. 

 I Hua Hin boede vi på Hotel Hilton, her udsigt over deres flotte swimmingpool med havet i baggrunden.

Udsigt fra vores værelse over den gamle del af Hua Hin. 

 I forbindelse med det kinesiske nytår var der en stor festmiddag på hotellet med masser af kinesiske retter. 14% af befolkningen er jo kinesere.

Five o'clock teen indtages på Hua Hin's ældste hotel, Central hotel nu ejet af Sofitel kæden.

Hotel Sofitel Central har en meget stor og smuk have som er nabo til Hotel Hilton 

 Receptionen i Hotel Hilton, hvor der er et bassin med små vandfald, bassinet fortsætter udenfor bygningen med et stort vandfald ned mod swimmingpoolen.  

  

  

Tilbage 

     

Opdateret d. 25. aug. 2011


www.rosendalolsen.dk